top of page

Butik Salam har et stort udvalg af Fairtrade varer

FAIR TRADE - ET VINDUE TIL VERDEN

Det grønne valg

Her på siden finder du et udvalg af de produkter, der er produceret af upcyclede materialer - dvs. affald eller brugte materialer der genanvendes.
Dygtige kunsthåndværkere bearbejder skrot eller frasorterede materialer til smukt brugskunst - selvfølgelig under Fair Trade vilkår.
Hvis du leder efter en bestemt vare, som ikke er her på siden, så kig endelig ind i butikken i Grønnegade 38 Vejle, vi får løbende nye varer og nye variationer...

Messing figurer.jpg

Metalfigurer fra Burkina Faso

De levende figurerne er lavet af upcyclet messingskrot - stumper af messingrør og andet metalafffald. Dygtige kunsthåndværker, som arbejder under Fair Trade vilkår i Burkina Faso, skaber figurerne med det meget personlige udtryk.

Bigshoppers

Store tasker fra Indien af upcyclet plastikemballage. Ud over at bruge taskerne til store indkøb, er de velegnede til at transportere sengetøj, eller som vasketøjskurv.

Metalfigurer fugle (3)_edited.jpg

Metaldyr fra Zimbabwe

Metaldyrene er lavet i genbrugsmetal - metalskrot, som købes på affaldspladserne. Du kan finde mange forskellige fugle og høns, men vi har også blomster, egern og andre dyr.

Dyrene har meget forskellige og individuelle udryk, som er skabt af dygtig kunst-svejsere i Zimbabwe.

Taske i genbrugsplast
Findes i mange flotte farvekombinationer

Øreringe stativ 2.jpg

Øreringe i genbrugsmaterialer

Vi har flere forskellige øreringe i genbrugs metal og genbrugs glas. Du kan også finde et lille udvalg af andre smykker.

Glas og kander 2.jpg

Mundblæst glas fra Mexico

Glassene fra Mexico er lavet af genanvendt glas. Ud over de flotte vand- og saftglas, kan du også finde vinglas, kander og glas til dessert, forret eller coctails.

Sari tæpper.jpg

Sari produkter af vintage sarier fra Bangladesh

Vi har mange skønne produkter lavet af upcycled sari stof.

En sari er en kvindelig beklædning i flere lande i Asien. Sarien er 6-8 m lang, og vikles om kroppen. En stor del af stoffet bliver ikke særlig slidt, derfor kan det genanvendes til smukke produkter. Hos Butik Salam kan du finde quiltede tæpper i flere størrelser, puder, indkøbsnet, toiletpunge, viskestykker og forklæder. Produktionen af Sari produkterne er selvfølgelig Fair Trade certificeret.

Notesbøger i håndlavet papir_edited.jpg

Notesbøger i genbrugspapir

Du kan finde forskellige notesbøger i butikken. Nogle af dem er papiret lavet af vandhyacint, andre er papiret lavet af elefantlort blandet med genbrugspapir.

Elefant pappir 2.jpg
bottom of page