top of page
FAIR TRADE - ET VINDUE TIL VERDEN
Stort udvalg i smukke kurve til strik, indkøb m.m.

Bolga Kurve fra Ghana

I disse smukke Bolga Kurve fra Ghana, har Pernille Bûlow forenet det traditionelle og det moderne design. Kurvene er håndflettede og med læderhåndtag i gedeskind.
Kvinder fra det nordlige Ghana producerer kurvene. Kvinderne er afhængige af kurveproduktionen, da det landbrug, de også driver, ikke giver den store indtægt. Kurvene produceres under Fair Trade forhold.

 

Vi har de flettede kurvene i flere størrelser og i mange forskellige farvekombinationer. Kom ind i butikken, og se udvalget lige nu - det skifter jævnligt, da det kan være forskelligt, hvilke designs vi får hjem.

 

Store kurve: diameter ca. 38-42 cm

Medium kurve: diameter ca. 26-30 cm

Mini kurve: diameter ca. 17-20 cm

Fremstilling af bolgakurve

Bolgakurvene fremstilles af siv og så vidt det er mulig bruges der naturfarver. Siv-planterne vokser i sumpede områder og dyrkes i specielle egne af landet med henblik på fremstilling af kurve.

Stråene skæres i passende stykker og deles i 2. De halve strå rulles sammen 2 og 2 og lægge i blød i vand. Kurven startes i bunden og flettes op til en højden. Derefter flettes kanten af kurven og håndtaget. For at gøre håndtaget stærkere, vikles der skind omkring.

Det tager ca. 3 dage at flette en kurv fra bunden. Det tager 4-5 dage at gøre kurven helt færdig inkl. klargøring af strå.

Kurvene trykkes, pakkes i genbrugssække og sendes til Danmark. Når de ankommer til Butik Salam, er der en af de frivillige, der gør kurvene våde og retter formen op, så de er flotte, når de skal sælges.

bottom of page