top of page
FAIR TRADE - ET VINDUE TIL VERDEN
Keramikkrus i pastelfarver, pris 75 kr.

Keramik krus fra Nepal

De smukke Fair Trade keramik krus kommer fra Thimi i Kathmandu dalen. I Thimi har der været pottemagerfællesskab i mange generationer, og færdighederne er blevet overleveret fra generation til generation i Prajapatis kasten. Keramik krusene er håndlavede på drejeskive, hvorfor der kan være en anelse forskel i størrelse, form og farve.

Tidligere var leret tilgængeligt lokalt, men nu skal det købes til høje priser. Dette kombineret med en faldende efterspørgsel på markedet i løbet af det seneste årti har gjort det vanskeligt for pottemagerne at tjene til livets ophold.

Association for Craft Producers (ACP) støtter pottemagerne i at skabe moderne designs og finde nye markeder for keramik produkterne.

Association for Craft Producers (ACP)

ACP er en lokal, non-profit Fair Trade organisation, der tilbyder design, markedsføring, ledelse og tekniske tjenester til nepalesiske håndværksproducenter med lav indkomst. ACP hjælper med at fremme og distribuere pottemagernes arbejde globalt, så de modtager en fair løn og ode fordele. Sammen blander vi traditionelt håndværk med moderne design og teknologi for at passe til markedstendenserne.

bottom of page