top of page
FAIR TRADE - ET VINDUE TIL VERDEN

Tøjdyr fra Serholt

Vil du skåne dit barn og miljøet, er disse skønne Tøjdyr fra Barbara Sansoni Design på Sri Lanka et rigtig godt valg.

Med tøjdyrene fra Serholt får du smukke produkter af en høj kvalitet, som vil holde længe.

Tøjdyrene er syet i håndvævet økologisk bomuld og fyldt med økologisk frøuld fra kapoktræet.

Kapok er fra naturens side vandskyende og antibakteriel.

De smukke farver er selvfølgelig godkendt giftfrie.

Økologisk legetøj til børn og baby
Øko legetøj - sød rygsæk til børn
Økologisk legetøj - Giftfrie tøjdyr til børn

Lidt om råvarerne:

Ofte hører man om hormonforstyrrende ftalater og andre betænkelige indholdsstoffer i børnenes plastiklegetøj. Der er desuden kommet fornyet fokus på plastaffald – bl.a. i form af plastik i verdenshavene og mikroplast i naturen. Derfor ønsker SerholtLeg, at være med til, at beskytte børns sundhed og fremtid. Selvom det er et beskedent bidrag, kan det at vælge at købe legetøj baseret på naturlige råvarer, gøre en lille forskel. Hvorfor fylde tøjdyr med syntetiske plastfibre når man, som i SerholtLegs stofdyr, i stedet kan anvende den økologiske frøuld fra kapoktræet.

Økologiske tøjdyr fra Sri Lanka

Hvert stykke legetøj er unikt – aldrig to der er helt ens. Den kvinde, der står for syningen, vælger også selv farverne til det enkelte stykke legetøj foretages.

De økologiske tøjdyr er produceret efter fair trade princippet, så medarbejderne – hovedsagelig kvinder -  ude i lokalsamfundene arbejder under forhold, der lever op til ordentlige arbejdsvilkår og indtægt.

En række lokale designere står bag udvikling af produkterne, og er omhyggelig med, at efterleve Barbara Sansonis grundlæggende principper for miljø og fair trade.


De økologiske tøjdyr er samlet set sundere, mindre miljøbelastende og medfører en forbedret økonomi i et af verdens fattige lande.

Farverne der bruges er, ud over at opfylde de europæiske standarder for miljømærkede tekstiler, også yderligere testet og godkendt efter de europæiske standarder for indhold af kemiske stoffer, holdbarhed og anstændighed.

Legetøjet fra Barbara Sansoni er CE-mærket og er godkendt efter de europæiske krav til legetøj.

Stofdyrene kan vaskes

Elefant rygsæk til børn

Den søde rygsæk med elefant motiv er bare uimodståelig. Børnene vil elske at bruge den i vuggestuen og børnehaven, og de vil let kunne genkende den fra de andre børns poser og rygsække.

 

Rygsækken til børn er selvfølgelig også syet af økologisk bomuld og den kan vaskes.

Farverne er giftfrie og meget holdbare.

Barbara Sansoni design på Sri Lanka

Tøjdyrene er som nævnt designet og produceret af Barbara Sansoni design på Sri Lanka.
Firmaet blev etableret for ca. 60 år siden af designeren Barbara Sansoni og målet var, at skabe produkter af høj kvalitet produceret på baggrund af bæredygtige naturmaterialer. Allerede dengang var målet for Barbara Sansoni, at skabe arbejde specielt til kvinder ud i lokalsamfundene.

Selve produktionen af tøjdyrene efterlever princippet for fair trade – dvs. medarbejderne ude i lokalsamfundene arbejder under forhold, der giver gode arbejdsvilkår og rimelig indtægt.

SerholtLeg

Økologisk tøjdyr - skøn kramme-gris i flotte farver

SerholtLeg startede da de skulle ud at købe legetøj til barnebarnet. Da de så udbuddet af plastiklegetøj, tænkte de 'det er sku løgn” – det kan vi ikke udsætte vores børnebørn for. Tanken kom pga. en faglig viden om kemikalier, arbejdsforhold, miljøforhold m.v. De ville være sikre på, at legetøjet er giftfrit og produceret under ordentlige forhold. Derfor stiftede de SerholLeg og fik kontakt med Barbara Sansoni design på Sri Lanka.

Når man kan få et smukt designet kvalitets legetøj, som produceres på baggrund af naturlige og giftfrie råvarer og ikke mindst efter principperne for fair trade, så var der ikke langt til at starte eget firma.

De produkter de forhandler er samlet set sundere, da de er mindre miljøbelastende og medfører en forbedret økonomi i et af verdens fattige lande. Og der bliver ikke gået på kompromis, så du får smukt legetøj af en høj kvalitet, som vil holde længe.

bottom of page