top of page
FAIR TRADE - ET VINDUE TIL VERDEN

Sari genbrug

Sari tæpper, sari puder, sari tasker – vi har mange forskellige produkter af vintage sarier.
En sari er et 6-8 meter langt stykke stof, der i Bangladesh er kvindernes traditionelle klædedragt.
Når sarierne er slidte, er der stadig meget af dette stof, der ikke er slidt.
Det klippes derfor fra og bruges til de unikke sari produkter.

Alle vores vintage sari produkter er selvfølgelig Fair Trade certificerede.

Sengetæpper - bunke.jpg

Vintage indkøbsnet / mulepose

Det er efterhånden et ’must’, at have sit eget indkøbsnet med på indkøbstur, for at spare miljøet for plastik. Der er mange betegnelser for net til indkøbsturen, nogle kalder dem muleposer, andre kalder dem shopping bags, nogle kalder dem blot indkøbstasker og selvfølgelig indkøbsnet.

 

Vi har et stort udvalg af muleposer / indkøbsnet i Butik Salam. Sari nettene findes i flere varianter både med og uden plastik foring. Da nettene er lavet af genbrugte sarier, er de alle unikke i farver og mønstre.

Indkøbsnet i stof bliver jo snavsede med tiden, så disse bomulds sari net kan selvfølgelig vaskes i maskinen.

Sari tæpper fra Bangladesh

De smukke bomulds sari tæpper kan du få i flere forskellige størrelser. Hvert tæppe er unikt, da det er genbrugte sarier, og kvinderne er selv med til at sætte stofferne sammen.

Tæpperne er syet af 2-4 lag sari stof, det giver den lidt tykkelse, så de er dejlig fyldige. Lagene i tæpperne er quiltet med 70-100.000 sting syet i hånden.


Tæpperne kan du bruge til mange formål: som plaid, strandtæppe, picnic tæppe eller som sengetæppe.

 

Alle Sari tæpperne tåler maskinvask.

Ordet ’Sari’ betyder ’et stykke stof. Sarien er 6-8 m lang, og udgør kvindernes traditionelle klædedragt i Bangladesh og i Indien.

mulepose / indkøbsnet / shopper af vintage sarier
Sari puder af genbrugte sarier - fairtrade fra Bangladesh

Forklæde og viskestykker i sari stof

Genbrugs sarier er ideelle til viskestykker, da de jo allerede er vasket flere gange. De er lavet af 2 lag vintage sarier, og det gør, at viskestykkerne suger rigtig godt. Desuden pynter de i køkkenet. Sari viskestykkerne kan selvfølgelig også bruges som køkkenhåndklæde eller som gæstehåndklæde på badeværelset.

Sari forklædet er som viskestykkerne lavet i dobbelt lag bomulds sari stof. De to sider er ikke ens, så man kan vende dem efter behag.

Både forklæde og viskestykker kan vaskes i vaskemaskine.

Sari toiletpunge håndsyet af vintage sarier fra Bangladesh

Vintage sari puder

Puder i vintage saristof er super flotte og passer ind rigtig mange steder. Puderne er i bomuld med smart knaplukning med træknapper. Med knapperne er det let at tage puden ud og vaske pudebetrækket – det tåler vaskemaskine ved 30 grader. Er du ikke til synlige knapper, kan du selvfølgelig vende dem om til bagsiden, da pudebetrækkene er flotte hele vejen rundt.

Forklæde og Viskestykker af genbrugs sarier - fairtrade viskestykker

Sari kosmetikpunge

De søde kosmetikpunge i genbrugs saristof fås i flere størrelser. De er alle i dobbelt lag saristof og quiltet med håndsyede stind. Kosmetikpungene er lukket med lynlås.

Dhaka Handicrafts

Mere end 2.000 kunsthåndværkere arbejder for Dhaka Handicrats enten hjemme eller i et fælles værksted alt efter, hvad der passer den enkelte familie. Det er vigtigt for organisationen, at sikre etniske minoriteter en indkomst på Fair Trade vilkår. Desuden arbejder man hovedsagelig med genbrugsmaterialer.

bottom of page