top of page
FAIR TRADE - ET VINDUE TIL VERDEN
Drømmefangere (1).jpg

Smukke drømmefangere

Drømmefangere er meget smukke og dekorative, hvorfor de ofte bruges som pynt i hjemmet.

I Butik Salam kan du få dem med forskelligt udtryk og i forskelige størrelser. Vores drømmefangere kommer fra Indonesien og er produceret under Fair Trade forhold.

 

Men drømmefangeren er oprindelig indiansk og indeholder meget symbolik, og drømmefangeren skal ifølge legender have magiske kræfter.

 

Hvis du hænger en drømmefanger over din seng, vil alle dine drømme først passere igennem drømmefangeren. Herved filtreres dårlige og onde drømme fra, så kun de gode drømme kommer ned til dig, mens du sover. De onde drømme bliver siddende i nettet. Derfor skal du om morgenen ryste drømmefangeren udenfor, så alle de dårlige og onde drømme falder ud. Drømmefangeren er derefter klar til endnu en nat som din beskytter.

Det var specielt vigtigt for indianerne, at deres børn brugtSe drømmefangere, så de i deres barndom kun have gode og opbyggelige drømme.

Legenderne om drømmefangeren strækker sig fra Nordøst Amerika til Sydvest Amerika.

 

Alt i drømmefangerens opbygning har en betydning. Cirklen repræsenterer livets cyklus. Nettet forestiller dådyrets tarme, da de er elastiske og stærke nok til at klare presset fra de indfangede drømme - og meget vigtigt fordi dådyret har magiske kræfter, der kan stoppe onde drømme. Fjerene i en drømmefanger er drømmenes flugt gennem rummet. Det er fjerene, der leder drømmene ind gennem nettet, hvilket jo er forudsætningen for, at de dårlige og onde drømme kan indfanges.

Er cirklen betrukket med dyreskind bliver drømmefangeren ekstra stærk, når den skal fastholde onde drømme.

Drømmefanger rød.jpg
Drømmefanger_edited.jpg
Drømmefanger grøn_edited.jpg
bottom of page