top of page
FAIR TRADE - ET VINDUE TIL VERDEN
Stort udvalg i kurve med låg til vasketøj, tørklæder, strik m.m.

Flettede vasketøjskurve

De smukt flettede vasketøjskurve er produceret af kvinder i Senegal.

Vasketøjskurvene er med låg og håndtag, så de er lette at håndtere.

De mindre af vasketøjs-kurvene er også velegnede til opbevaring af tørklæder e.l.

Du kan finde et udvalg af de skønne kurve i Salam Fair Trade Butikken i Vejle, vi har flere forskellige størrelser og farver.

Du kan også få flettede kurve til opbevaring, de har et fladt låg, så de kan stables. Opbevaringskurvene findes i flere størrelser og mønstre.

Mangler du en brødkurv eller et frugtfad i flet, har vi også forskellige modeller og størrelser i den samme smukke vævning.

Alle Senegal kurvene er håndvævet i siv, hvilket gør at størrelsen kan variere. Kurvene har mønster i farvede plastikstrimler, som gør kurvene unikke, og giver kvinderne mulighed for, at sætte deres eget præg på dem.

Sivkurvene laves af kvinder under fairtrade forhold i Senegal

Fremstilling af sivkurvene fra Senegal

De smukke sivkurve er lavet af kvinder i Theis regionen vest for Dakar i Senegal. Disse kvinder har, med hjælp fra ’A Deal With Care’, fået en levevej ved at væve/flette de smukke kurve. Alle kurve er håndlavet af siv og de farvede plastikstrimler, giver kvinderne mulighed for, at lave smukke mønstre efter eget design. Sivkurvenes mønster har ikke noget fast design, så det er altid spændende at se, hvilke vi får hjem.

’A Deal With Care’ startede med at opbygge relationen til området i 2012, og senere fokuserede de på kvinderne, og fik de produceret de første kurve. Siden er produktionen vokset, og der er løbende kommet flere ansatte til – både til udvælgelse og lagerstyring, men i høj grad også til at flette kurvene. Hele projektet er Fair Trade, så alle ansatte får en fair afregning og gode vilkår. Nogle af kvinderne sidder hjemme og væver kurvene, andre samles i grupper, og sidder sammen og væver. Dette betyder, at kvinderne bedre kan tilpasse vævarbejdet til deres hjemlige forhold.

bottom of page