top of page

KOMMENDE BEGIVENHEDER

Butik Salams fødselsdag 2020

Sort Fredag d. 27. nov. og 28 års fødselsdag

Salam fylder 28 midt i en Corona tid.  Ved frivilliges ihærdige indsats og trofaste kunder har vi klarer det.  For producenter og eksportører er det lykkedes på trods af mange forhindringer og ekstra omkostninger at få varer frem til os. Sidst er der fra Zimbabwe kommet små røde perlerensdyr og fuglr lavet af olietønder.  Vores handelspartnere i Asien, Afrika og Sydamerika lider under Corona. De er desperate efter ordrer. Ved en Fair Trade bestilling af smykker og glas fra familievirksomhed Calypso i Chile lød det: ” You make my soul come back to my body”

På dagen og hele den sorte uge 48 er der 20% på alt minus fødevarer. Udenfor er der gademarked.

KL 16 kommer trommespilleren, Kwabena og hans kollega, John, og sender trommerhvirvler i luften.

Butikken har foruden nye varer en udstilling med papir foldekunst ved Homa, afghansk uddannet kunstner bosiddende i Vejle.

Dette et billede fra fra Bangladesh hvor producenter forsøger at arbejde hjemmefra.3500 med relation til Fair Trade er påvirket af corona. Varer derfra har været forsinkede også fordi landet har 

været ramt af cyklonen Amphan med store oversvømmelser til følge.

Kom snart og se vores nye varer. Køb julegaver allerede nu. Vi fremhæver mange  nye mundblæste glas med blå kant fra Mexico.

foedselsdag_og_sort_fredag-01_edited.png
Billede1.png
Billede2.png

Halloween 2020

I Mexico fejrer man DE DØDES DAG som er en "slags" Halloween. De Dødes Dag er en af årets vigtigste højtider i Mexico

Her er ældgamle præcolumbianske ritualer smeltet sammen med den katolske Allehelgen til en livsbekræftende fest for de døde, hvis sjæle for et par dage kaldes tilbage tilde levendes verden for at nyde alle de ting, de holdt af, da de var i live.

I de mexicanske hjem dækkes offerborde til familiens døde med deres livretter:

De Dødes Brød, chokolade og sukkerkranier hører med til traditionenen!

I nogle familier sætter man et skelet til bords, som den døde kan tage

Bo i under festen. I Butik Salam og resten af City Vejle er der udsmykninger og Butikkens vinduer er behørigt udsmykkede.

bottom of page